Zum Hauptinhalt springen
25 Jahre Erfahrung persönliche Beratung schnelle Lieferung exklusive Weine
Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Dieser Champagner erfüllt das Glas mit einer warmen goldgelben Farbe. Die Perlage ist sehr fein und dynamisch. Das Bouquet ist frisch und doch auch reichhaltig in den Aromen von fruchtiger Mirabelle, Zitrusfrüchten und hellen floralen Nuancen. Nach und nach kommen noch wunderbare Düfte von frisch gebackenem Brioche hinzu. Die Aromen treten sehr konzentriert am Gaumen auf und sind dabei sehr kraftvoll und gleichzeitig auffallend gut strukturiert von Frische und einer feinen Bitternote. Ein toller Champagner von faszinierender feiner Finesse und strukturierter Aromatik!
vinous_greyscale

Vinous

93 POINTS
The NV Collection 243 is bright, punchy and wonderfully effusive, the 243 really shows the more vibrant style Roederer is going for with their new entry-level NV bottling. Citrus peel white, flowers, mint, slate and a host of saline notes build nicely. This is impressive, to say the least. Dosage is 8 grams per liter.

- Antonio Galloni (2022)
james_suckling

James Suckling

94 POINTS
Dried-lemon, apricot, green-apple, salted-almond, walnut and light caramel notes. Vinous and layered, with small and tight bubbles. Excellent focus and intensity. Based on 2018, with reserve wines going back to 2009. Dosage 8g/L. Drink now. (2022)
jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

93 POINTS
The NV Champagne Collection 243 Brut is the third release and is based on the 2018 vintage, with the addition of 30% of the perpetual reserve started in 2012 and 10% reserve wine that has been aged in oak. It is ripe and balanced, with yellow flowers, honeycomb, and plum, and it has elegant concentration and underlying tension, precise mousse, and rich salinity, with lingering notes of croissant and delicate smoke. This will be an exciting wine in the range to follow. Drink 2022-2037. (2022)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

91 POINTS
Based on the 2018 vintage, the NV Brut Collection 243 bursts with aromas of honeyed peaches, citrus oil, toasted nuts, white flowers and buttery pastry. Medium to full-bodied, broad and fleshy, it's an open, giving iteration of Roederer's reimagined non-vintage Brut.

- William Kelley (12/2023)
roederer_logo
Champagne Louis Roederer

Ready for Take off ..

und dann hob die Cessna Citation vom Airport Stuttgart auch schon ab in Richtung Reims. Darfst Du heute ja gar nicht mehr laut sagen. Wegen einer Führung und einem Lunch in die