Zum Hauptinhalt springen
25 Jahre Erfahrung persönliche Beratung schnelle Lieferung exklusive Weine
Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Falstaff: 93 Punkte

Helles Gelbgrün, Silberreflexe. Zart nach Wiesenkräutern, ein Hauch von gelbem Apfel und Mango, feine tabakige Würze, mineralischer Touch. Saftig, straff, engmaschig, Nuancen von weißem Kernobst, mineralisch-salzig, ein Hauch von Limetten, hat Energie und Länge, ein finessenreicher Speisenbegleiter.

- Peter Moser (06/2024)

vinous_greyscale

Vinous

92 POINTS
The 2023 Grüner Veltliner Fass 4 is from estate fruit only, harvested across the Hengstberg. Ott calls this the classic wine of his estate. It was mainly fermented in large barrels with a smaller proportion of stainless steel. Gentle savor reminds of lichen on wood, with a touch of orange peel, projecting much freshness. There is more body, a touch of pale Mirabelle fruit, with light-footed ripeness and more of that slightly peppery lichen savor. The subtle texture heightens the citrus notions and makes for a lip-smacking finish, always with that subtle, peppery flavor. (Bone-dry)

- Anne Krebiehl (06/2024)
Weingut-Bernhard-Ott-Logo-min
Weingut Bernhard Ott

Weingut Bernhard Ott – Grüner Veltliner durch und durch

1889 legte Ignaz Ott mit seiner ersten eigenen Fassabfüllung den Grundstein für die familiäre Erfolgsgeschichte aus