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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Die Knospen wollten bereits aufbrechen, da brach Ende März noch einmal eine Frostperiode auf, deren verheerende Auswirkungen sich nur durch gezielte nächtliche Feuerstellen in den Weinbergen verhindern ließen. Und es hat funktioniert! Die weiteren Frühlingsmonate waren geprägt von milden Temperaturen mit regelmäßigen leichten Niederschlägen, die Hagelstürme im Mai konnten den Trauben nichts anhaben. Und so wurde nach einem trockenen Sommer mit nur einem kurzen Unwetter die manuelle Lese ab Mitte September in sechs aufeinanderfolgenden Selektionen beginnen. Die optimal gereiften Beeren wurden in französischen Eichenfässern fermentiert – mit 95% fast ausschließlich Sémillon, dem 4% Sauvignon Blanc und 1% Muscadelle beigemischt wurde. Das Bouquet öffnet sich mit floralen Noten von Maiglöckchen und den Blüten einer Grapefruit, lieblich geht es am Gaumen weiter. Denn genau das soll der 2020 Château Coutet sein: ein verführerischer Süßwein für zahlreiche Gelegenheiten. Nutzen Sie Ihre Chance und bestellen Sie sich diesen Jahrgang noch heute!
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Vinous

94 POINTS
The 2020 Coutet is much more refined and light on its feet than it was from barrel. Tangerine peel, mint, passionfruit, white flowers and a hint of marzipan all grace this airy, wonderfully refined Barsac.

- Antonio Galloni (2022)
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James Suckling

92 POINTS
Pineapple, mangoes, honeysuckle and yellow flowers here, with acacia honey too. Sweet yet fresh, with pretty tropical fruit and floral notes and a bright finish. Drink now. (2023)
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Wine Spectator

91 POINTS
A flattering, plump sweetie, with baked apple, pineapple chutney, graham cracker, ginger, toasted almond and pie crust notes. Sémillon, Sauvignon Blanc and Muscadelle. Drink now through 2035. 5,000 cases made.

- J.M. (2023)
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Parker – Wine Advocate

94-96+ POINTS
The 2020 Coutet has a pale lemon-gold color, waltzing out of the glass with energetic notes of lemon tart, pink grapefruit, green mango and lime blossoms, with hints of chopped almonds, clover honey, candle wax and straw, plus a waft of sea spray. The palate is all class, featuring ethereal intensity and amazing poise, enveloped in a satiny texture and seamless acidity, finishing long and mineral laced. Currently, while it is just a tick or so down on the impressive 2019, I love the restraint and energy of this 2020 and wouldn't be surprised if it eventually spreads its wings and surpasses its showier sibling over time.

- Lisa Perrotti-Brown (2021)
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Château Coutet