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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Ein überaus spannender Chardonnay, der trotz des neuen Barriques ein eher elegantes Auftreten hat und vermuten lassen würde, dass die Reben eher kühleren klimatischen Bedingungen ausgesetzt waren. Leuchtendes helles Strohgelb mit silbernen Reflexen erfüllt das Glas. In der Nase kommt die Frische von Zitrone, Apfel, Weinbergpfirsich, grünlichen Aprikosen und gerösteten Nüssen auf, es finden sich zarte florale Noten. Am Gaumen ist der Wein präzise mit konzentrierten lebendigen Aromen von Zitrusfrüchten, getrockneten Birnen, Pfirsich, Fenchel und einem Hauch von Bourbon-Vanille und gerösteten Haselnüssen. Mineralische und florale Noten begleiten den sehr gut gespannten Säurebogen des Weines. Die Fassgärung verleiht dem Wein eine gut platzierte Komplexität. Die feine animierende Mineralität verbleibt zusammen mit einer Nuance von Marzipan auch im Abgang lang anhaltend. Ein sehr spritziger und geradliniger Chardonnay mit einer wunderbaren Komplexität und Finesse!
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Vinous

93 POINTS
Limpid yellow. Pungent lemon curd, dried pear and nectarine aromas are complemented by smoky mineral, fennel and vanilla nuances. Chewy and sharply focused on the palate, offering concentrated citrus and orchard fruit flavors that show firm tension and a floral nuance that builds with air. A hint of marzipan lingers as mineral and floral notes carry through the firm finish.

- Josh Raynolds (2021)
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James Suckling

93 POINTS
Has a very well-made feel with vibrant chardonnay fruit – lemon, peach and nectarine – as well as nicely placed barrel-fermentation complexity. Quite zesty and linear palate with flavors that run from citrus to peach and melon, and there’s good purity throughout. Sourced from Tasmania, Adelaide Hills and Henty. Drink now. Screw cap. (2021)
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Wine Spectator

91 POINTS
Deep, complex and elegant, with a powerful core of poached pear, dried apricot and marmalade, details of toasted hazelnut and green cardamom, and a touch of sea salt on the mouthwatering finish. Drink now. 2,633 cases imported.

- MW (2021)
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Parker – Wine Advocate

92 POINTS
Quite smoky and toasty, but also richly fruited and citrusy, the 2020 Bin 311 Chardonnay is a lovely example of Australian Chardonnay. Aged eight months in 41% new French oak, this blend from Tasmania (68%), Piccadilly (25%) and Henty (7%) is bold and flavorful, medium-bodied, with a ripe, custardy feel and lingering, citrusy-crisp finish. It's the best value of these three Penfolds Chardonnays, loaded with pineapple and citrus notes and bursting with flavor for a price that's competitive with comparable wines out of California.

- Joe Czerwinski (2021)
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Penfolds

Penfolds – alte neue Weine aus Australien und den USA

Es beginnt mit einer Familiengeschichte und der Überzeugung eines Londoner Arztes, dass schwere Weine heilsamer seien als manch ein Medikament: Im Jahr 1844 verließ Dr. Christopher Rawson Penfold mit Frau und ...