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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

"Der 2019er Beckstoffer To Kalon 'G.T.O' Cabernet Sauvignon führt wieder einmal die Hitliste an. Wie bei Carters anderen Veröffentlichungen von To Kalon zeigt er ein wunderbares Gespür für den Ort und eine schöne Reinheit der Frucht. Die Aromatik ist verführerisch, mit herrlichen süßen dunklen Beeren, Cassis und einem Hauch von Blaubeeren, die sich mit Graphit, frischen Blumen, zerkleinertem Kies, süßen Gewürzen und einem Hauch von gerösteten Nuancen vereinen. Am Gaumen beeindruckt der Wein mit einem sensationell vollen Körper, der mit schön geschliffenen Tanninen strukturiert ist, die sich gut einfügen und ein luxuriöses Mundgefühl ergeben. Er zeigt eine unglaubliche Ausgewogenheit und Fokussierung, mit köstlichen reifen Fruchtaromen, die aus seinem Kern hervortreten und sich anmutig durch den langen Abgang bewegen. Dieser Wein ist eine absolute Schönheit, die einen Sinn für Eleganz und Kraft besitzt, der nur schwer zu finden ist. Während es fast unmöglich ist, diesem Wein heute zu widerstehen, werden diejenigen, die warten, mit einem perfekten Wein belohnt."

100 Punkte ~ International Wine Report
jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

98 POINTS
Beautiful crème de cassis, candied violets, spring flowers, and graphite notes emerge from the 2019 Cabernet Sauvignon Beckstoffer To Kalon Vineyard The G.T.O and, as with the other To Kalon releases, it brings that classic opulence and decadence that the vineyard is known for while also staying weightless, perfectly balanced, and incredibly pure. The tannins here are present yet polished and perfectly ripe, it has a notable sense of purity and freshness, and the finish keeps you coming back to the glass. Drink bottles any time over the coming 20+ years. (2021)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

98 POINTS

Available only in magnums, the 2019 Cabernet Sauvignon Beckstoffer To Kalon The GTO rumbles along, its carburetor tuned just-so, full-bodied and concentrated, framed by velvety (throaty?) tannins. Marked by scents of lovely dark-fruit notes of cassis and black cherries, plus hints of loam, this concentrated wine will be a treat to drive over the next two decades, a classic in the making?

Launched by Mark Carter in 1998 with Nils Venge as the winemaker, Carter Cellars has had access to fruit from Beckstoffer's portion of To Kalon since 2000. With that sort of longevity in the vineyard, it means some of the best blocks make it into the fermenters destined for this label. Having multiple cuvées from Beckstoffer's Las Piedras and To Kalon makes things more complicated for consumers than perhaps they need to be, but the wines do all taste slightly different. These 2019 Cabernets were made by Mike Smith, but they were blended and finished by Russell Bevan, who has recently taken over the consulting duties. As much as I admire the work of these two talented winemakers, I can't help but think that having one winemaker's vision and control from start to finish is likely to yield better results, so I'm looking forward to trying future vintages.


- Joe Czerwinski (05/2023)

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Carter Cellars

Eine amerikanische Geschichte.

Passiert eigentlich nur hier.

Alles begann in einem Restaurant. Mark Carter ist erfolgreicher Restaurantbesitzer mit einer immensen Weinkarte. Kult in