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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Die Wurzeln der Reben dringen auf dem Helena Dakota Vineyard in 750 Feet Höhe tief in den Boden aus rotbraunem Schluff und Lehm und verleihen dem 2019er-Jahrgang des sortenreinen Cabernet Sauvignon der Anakota Winery die charakteristischen Untertöne des eisenhaltigen Terroirs der Mayacamas-Bergkette im Sonoma County. Essenzen von Cassis, frischen Rosenblättern und Orangenschalen steigen in die Nase, gefolgt von Noten gerösteten Kardamoms und Bleistiftspänen. Kraftvoll, raffiniert und komplex geht es am Gaumen weiter. Reine Fruchtaromen von Brombeeren, schwarzen Johannisbeeren, Heidelbeerkompott und Pflaumen bilden die Basis für die äußerst ausgewogene Struktur und hohe Intensität des Helena Dakota Cabernet Sauvignon von 2019. Explosive Schichten von Leder, Zeder, Veilchen und Anis mischen sich mit cremigen, pudrigen Tanninen und einer konzentrierten Säure. Der ungewöhnlich lange Abgang ist geprägt von Bitterschokolade und Salbei und hinterlässt ein ausbalanciertes, luxuriöses Geschmacksgefühl. Bestellen sollten Sie sich den 2019 Helena Dakota Vineyard 750 ft. Cabernet Sauvignon der Anakota Winery unbedingt – warten Sie aber noch bis 2025: Ab diesem Zeitpunkt haben Sie zwei Jahrzehnte, um die volle Vielfalt des bereits jetzt exquisiten Rotweins zu genießen.
james_suckling

James Suckling

97 POINTS
The essence of cabernet sauvignon on the nose with cassis and fresh flowers. Full-bodied with orange peel, blackberry, cassis and hints of rose stems. Creamy and powdery tannins. Needs time to come together. Try after 2026, but already beautiful. (2022)
jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

98 POINTS
The 2019 Cabernet Sauvignon Helena Dakota is compact with menthol oils, sage, dark iron-rich earth, and cassis. The palate is savory, with tightly wound structure, and delivers dried herbs, fresh fig, violets, and scorched earth. Allow for a few years in cellar and drink 2025-2045.(2022)
lisa_perrotti-brown

Lisa Perrotti-Brown

96 POINTS
The 2019 Helena Dakota Vineyard Cabernet Sauvignon is deep garnet-purple in color. It tears out of the glass with wildly expressive scents of creme de cassis, dried sage, iron ore, and cedar chest, giving way to notions of crushed rocks and black truffles. Full-bodied, the palate has a sturdy structure of ripe, grainy tannins and just enough freshness supporting the tightly knit, muscular layers, finishing long and minerally. 1,379 cases were made. The vineyard here is now 22 years old. Located at the most eastern side of Sonoma, in Knights Valley, near Peter Michael estate, a gap allows the cooling wind to come here from the Pacific Ocean. (2022)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

99 POINTS
The 2019 Cabernet Sauvignon Helena Dakota Vineyard explodes with violets, aniseed and cast iron, with a deep core of crushed blueberries and black cherries, evolving continually with each approach to the glass. The palate is stunning with its intensity and lift, pure fruits, pixelated tannins and focused acidity that drives the very long finish. Its exceptional balance and super pure flavors, plus that characteristic streak of iron that appears across the Anakota portfolio, really take the 2019 Helena Dakota to the next level. 793 cases were made.

- Erin Brooks (2022)
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Anakota Winery

Anakota Winery, USA – zwei Weinberge für eine Traubensorte

Es ist eine der unberührteren, abgelegenen Regionen innerhalb des kaliforn ...