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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

92+ POINTS
Diese Cuvée besteht aus 75% Merlot, 20% Cabernet Franc und 5% Cabernet Sauvignon. 40% dieses Weines wurde in neuen Eichenfässern ausgebaut. Die Nase ist ultrafein und der Cabernet Franc kommt deutlich durch. Zu Beginn ist dieser Wein eher etwas zurückhaltend, aber dafür mit großer Eleganz, unglaublich feinen Aromen von frischen Zwetschgen, Himbeeren, dunklen Kirschen sowie Sauerkirschen. Die leichte Strenge des Kalksteins ist offensichtlich in diesem Jahrgang, in dem dies ein wirksamer Ausgleich für den heißen und trockenen Sommer war. Die Fruchtnoten von roter Kirsche, Himbeere, Brombeere, Mokka, Schokolade und Gewürzen sind sehr präzise. Ergänzt werden sie von einer wunderbaren Aroma-Note von Tomatenblättern, die durch die frische Säure betont wird. Diese bemerkenswerte Frische durchzieht den gesamten Wein. Am Ende eröffnet sich eine feine Karamellnote im Abgang. Das perfekte Zeitfenster für den Genuss dieses Weines befindet sich zwischen 2023 und 2036. Der Château Montlandrie 2018 ist genau das, was Großmeister Denis Durantou immer wollte: Einen feinen Wein mit großer Frische!
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Vinous

91 POINTS
The 2018 Montlandrie is plump, racy and so expressive. Inky dark fruit, mocha, chocolate, licorice and spice are all kicked up in this sumptuous, bold Côtes de Castillon. Time brings out attractive floral top notes. I would give the tannins a few years to soften. There is a lot to look forward to in this gorgeous Côtes de Castillon from the Durantou family.

- Antonio Galloni (2021)
james_suckling

James Suckling

93 POINTS
This is beautifully crafted for this appellation with soft, fine tannins that give the wine tension and focus. It’s medium-to full-bodied with polish and finesse. Really nicely done for this appellation. Give it another two or three years to soften even more. Try after 2022. (2021)
jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

91 POINTS
Another Castillon release from the talented Denis Durantou, the 2018 Château Montlandrie is based on 75% Merlot, 20% Cabernet Franc, and the rest Cabernet Sauvignon. It has a classic, earthy minerality as well as wonderful black cherry and mulberry fruits, medium-bodied richness, juicy aromas and flavors, moderate tannins, and a layered, balanced, undeniably delicious style. It's going to drink well for 10-15 years, although there's no need to delay gratification. (03/2021)
lisa_perrotti-brown

Lisa Perrotti-Brown

94 POINTS
A blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 5% Cabernet Sauvignon, the 2018 Montlandrie is deep garnet-purple in color. It needs a lot of swirling and coaxing to wake a sleeping monster nose of baked plums, boysenberry preserves, and fruitcake, followed by nuances of licorice, menthol, and Indian spices. The full-bodied palate possesses surprising grace and brightness for this hot vintage, with wonderful tension and silky tannins, finishing with epic length. (06/2024)
wine_spectator

Wine Spectator

89-92 POINTS
On the ripe and slightly heady side, with a healthy dose of toasted vanilla surrounding the steeped plum and blackberry fruit. Shows a bit more oomph than freshness, but remains solid. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. 

- James Molesworth (06/2019)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

92 POINTS
Produced by the late Denis Durantou of Château L’Eglise Clinet, the 2018 Montlandrie is a blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon, with 14.5% alcohol, and it was aged in 40% new oak. Deep garnet-purple colored, it comes storming out of the glass with powerful scents of stewed black plums, boysenberries, blackberry preserves and mocha, giving way to hints of tar, tobacco leaf and black truffles. The medium to full-bodied palate bursts with earth-laced black fruits, supported by finely grained tannins and plenty of freshness, finishing long and mineral laced. Delicious!

- Lisa Perrotti-Brown (2021)
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Château Montlandrie | Denis Durantou

Château Montlandrie – drei Traubensorten für einen Blend

1957 im Südwesten Frankreichs in der Nähe von Bordeaux geboren, wurde De ...