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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

95+ POINTS

“…die Zahl 149 steht für den Anteil von 14,9% an australischem Wein in diesem Blend. Sehr elegante, feine, frische Frucht, feine Süße am Gaumen, Marzipan, Mandeln, viel Schmelz, Schoko, Charme. (08/2022)

Dieser Cabernet Sauvignon kommt zu 85% aus dem Napa Valley. Die restlichen 15% stammen aus mehreren südaustralischen Weinbergen von Penfolds. Ausgebaut wurde der Wein in 100% neuer Eiche, davon 80% in französischer und 20% in amerikanischer Eiche. Ein wahrlich globaler Wein. Der Wein erstrahlt in einer tiefen purpurroten Farbe, die die Dichte des Weines schon voraussagt. Das Profil des Weines wird getragen von einer opulenten saftigen Fruchtpräsenz: viel Brombeere, Johannisbeere und Maulbeere. Dazu kommen Aromen von Vollmilchschokolade und gerösteten Haselnüssen, die von festen, feinen und samtigen Tanninen mit großer Ausdauer umhüllt werden. Diese gute Struktur bringt die Reichhaltigkeit des Weines in eine perfekte Balance. Darüber hinaus verleiht der australische Anteil dem Wein eine rege Vitalität und Frische. Dieser Wein hat eine monumentale Präsenz und beeindruckt auf ganzer Linie!

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Vinous

96 POINTS
The 2018 Cabernet Sauvignon Bin 149 is a blend of fruit from Rutherford, Calistoga and Oakville plus 15% South Australia Cabernet. Inky, deep and unctuous, the 2018 is a total knock-out. Although quite opulent and rich in feel, the 2018 also has tons of backing structure to balance things out. All the elements come together effortlessly. It was aged in 100% new oak, 80% French and 20% American.

- Antonio Galloni (2021)
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James Suckling

97 POINTS
Lots of blackberry, currant, light chocolate and hazelnut. This is rather dense and plush, but shows impressive layers of tannins that have a rough-velvet texture. Juicy and intense fruit. The grapes come from the AVAs of Rutherford, Calistoga, Oakville and then spread across Napa. 14.9% comes from South Australia. A global wine. In the end, it’s nicely toned and curated. Needs three or four years to come together. Try after 2025. (2021)
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Wine Spectator

90 POINTS
Offers a streamlined and fine-grained feel, with vanilla, cedar and alder accents inlaid in a core of gently steeped plum and red cherry fruit flavors, and flickers of savory and anise on the finish. Has depth and length, but the wood treatment leaves it just a touch austere in the end. For fans of the style. Tasted three times with consistent notes. Best from 2022 through 2028. 1,393 cases made.

- JM (2021)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

95 POINTS
A good portion, 85.1%, of this "Wine of the World" comes from America. In fact, the American component all comes from Napa. "There are some great vineyards going in here," Peter Gago informed me. "We are buying some fruit for this, but most of it comes off our own vineyards." By "own vineyards," Gago refers to the considerable land holdings of Treasury Wine Estates, which now owns such iconic Napa names such as Beringer, Sterling Vineyards and Stags’ Leap Winery. The major component of this component, 28%, comes from Rutherford, with the other components "cherry picked" from across the Napa region. So, that is the American wine part of this wine.

- Lisa Perrotti-Brown (2021)
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Penfolds

Penfolds – alte neue Weine aus Australien und den USA

Es beginnt mit einer Familiengeschichte und der Überzeugung eines Londoner Arztes, dass schwere Weine heilsamer seien als manch ein Medikament: Im Jahr 1844 verließ Dr. Christopher Rawson Penfold mit Frau und ...