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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

92+ POINTS
Der 2017er Montlandrie ist eine Cuvée aus 75% Merlot, 20% Cabernet Franc und 5% Cabernet Sauvignon. Er hat eine tief granatfarben-violette Farbe und erfüllt die Nase mit einem Bouquet voller reifer Zwetschgen, roten Johannisbeeren, Brombeeren und dunklen Kirschen. Ergänzend kommen Noten von Veilchen sowie ein Hauch von kubanischer Zigarre hinzu. Der Wein ist mittelkräftig und die dunklen Aromen des Bouquets wiederholen sich wunderbar am Gaumen. Die dunklen Fruchtaromen sind sehr lebendig mit einer Prise schwarzem Pfeffer. Die Tannine sind körnig und fest. Sie sind in die schöne Frische des Weines und dem mineralischen Abgang hervorragend eingebunden. Denis Durantou selbst bezeichnete diesen Wein als einen seiner Lieblingsweine des Jahres 2017!
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Vinous

91 POINTS
Denis Durantou's 2017 Montlandrie is bursting at the seams with the essence of blackberry jam, chocolate, cloves, new leather, licorice and menthol. Although not especially subtle, the 2017 packs a serious punch. I would prefer to drink it on the young side, while the fruit remains vibrant.

- Antonio Galloni (2019)
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James Suckling

93 POINTS
Fascinating aromas of white pepper, dark berries, dark chocolate and dried flowers. Medium-bodied, tight and tannic, yet the tannins are fine and angular. Bright acidity. Shows drive and focus. Extremely well done. Better after 2022. (2019)
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Lisa Perrotti-Brown

94 POINTS
A blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 5% Cabernet Sauvignon, the 2017 Montlandrie is deep garnet-colored. It pops out of the glass with notes of redcurrant jelly, kirsch, and blackberry preserves, leading to slowly evolving notes of powdered cinnamon, star anise, dusty soil, and tobacco. The medium to full-bodied palate is achingly plush with seamless freshness supporting the bright fruit, finishing long and earthy. (06/2024)
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Wine Spectator

91 POINTS
Cassis and plum notes lead the way here, followed by singed mesquite, tobacco and mineral details. Delivers ripeness and heft as well as good cut and freshness. Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. Drink now through 2028. 

- James Molesworth
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

89 POINTS
Medium to deep garnet-purple colored, the 2017 Montlandrie rocks up with bold blackberry preserves and plum preserves scents with hints of bay leaves, charcoal and crushed rocks. Medium to full-bodied, the palate is packed with black fruit and minerally accents, supported by firm, chewy tannins, finishing a little firm.

- Lisa Perrotti-Brown (2020)
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Château Montlandrie | Denis Durantou

Château Montlandrie – drei Traubensorten für einen Blend

1957 im Südwesten Frankreichs in der Nähe von Bordeaux geboren, wurde De ...