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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Schon bei der Primeurverkostung hat mir dieser Jahrgang besonders gut gefallen – wenn nicht sogar einer der besten Château Plince, den ich bis dahin je verkosten durfte! Auch heute strahlt dieser Wein mit einer satten dunklen Farbe im Glas und besitzt ein Bouquet von reifen Brombeeren, Waldbeere, sowie Schokolade und Zedern. Eine sehr dichte und tolle Struktur, die von einem vollen Körper mit kräftigen Tanninen und einer frischen Säure begleitet wird. Am Gaumen eine tolle Balance – im Abgang lang und vielversprechend.
james_suckling

James Suckling

94 POINTS
Very ripe blueberries here, married to delicate, smoky-oak and baking-spice character. Concentrated and succulent with a wonderful, mineral freshness at the long, energetic finish. A very flexible food-wine. Drink or hold.
wine_spectator

Wine Spectator

89 POINTS
The 2016 Plince has an opulent bouquet of showy blueberry and blackberry fruit; traces of melted tar and tobacco loiter in the background. The palate is soft on the entry, with rounded tannins that impart a velvety mouthfeel. There is plenty of rondeur in this Plince, which is slightly lower in acidity than expected but delivers just enough grip on the finish. While not the most complex Pomerol, it is, as I remarked when tasting it from barrel, a commercially savvy one.
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

92 POINTS
The 2016 Plince is a blend of 79% Merlot and 21% Cabernet Franc. It has a medium garnet-purple color and offers up scents of red and black currants, black cherries and mulberries with scorched earth, bay leaves and iron ore nuances plus a hint of violets. Medium-bodied, the palate is packed with energetic red and black fruits, textured with ripe, rounded tannins and loads of freshness, finishing on a compelling mineral note.
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Château Plince

Am östlichen Ortsausgang der Stadt Libourne, fast etwas außerhalb des Dorfes Cantusseau, erstreckt sich das Anwesen Château Plince. Dort hat es auch Château Nenin und