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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Der Château Bolaire 2016, der vom renommierten Winzer von Belle-Vue kreiert wurde, ist ein faszinierender Bordeaux. Er zeigt eine tiefe granat-violette Robe. Auf den tiefgründigen Böden entlang des Flusses präsentiert er reife, blau gefärbte Aromen, begleitet von subtilen Tabak-, Kräuter- und Erdnuancen. Seine seidige Eleganz, seine mittlere Körperstruktur und sein beeindruckender Abgang machen ihn zu einer herausragenden Kreation mit bemerkenswerter Fruchtreinheit. Sein mittlerer Körper, seine feste Struktur und sein zäher Charakter verleihen ihm eine lebendige Fruchtigkeit, eine wunderbare Frische und einen langanhaltenden, würzigen Abgang. Ein wahrhaft phänomenaler Wein von außergewöhnlicher Raffinesse und mit einem Lagerungspotential von über einem Jahrzehnt.
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Vinous

90 POINTS
The 2016 Bolaire is a gorgeous Bordeaux Supérieur from vineyards in Macau. Leather, smoke, tobacco and graphite all wrap around a core of dark fruit. Energetic and vibrant in the glass, Bolaire offers superb complexity and nuance at this level. A high percentage (50%) of Petit Verdot makes for a fabulous complement to the Merlot that makes up the other half of the blend. This is yet another absolutely delicious, budget friendly Bordeaux to savor at the dinner table.

- Antonio Galloni (2018)
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James Suckling

92 POINTS
This has plenty of green and red bell-pepper aromas, the generous tannins giving it plenty of power and drive. Long, moderately dry finish. Extremely polished tannins. A blend of 50 per cent petit verdot, 45 per cent merlot and five per cent cabernet sauvignon. Drink or hold. (2019)
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Jeb Dunnuck

90+ POINTS
From deep soils right along the river and made by the same winemaker as Belle-Vue, the 2016 Château Bolaire is a blend of 50% Petit Verdot, 45% Merlot, and 5% Cabernet Sauvignon, aged 10% new French oak. It’s a ripe, blue fruit-driven effort that offers loads of tobacco, leafy herb, and damp earth characteristics, medium body, a silky, elegant texture, and a great finish. It also has outstanding purity of fruit and will keep for over a decade. (2019)
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Wine Spectator

88 POINTS
Juicy and open-knit in feel, featuring a mix of cherry and blueberry fruit, accented by a jolt of toasted vanilla and backed by a flash of tobacco. A bit gussied up. Drink now. 2,722 cases made.

- J.M. (2019)
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Parker – Wine Advocate

87 POINTS
Blended of 60% Petit Verdot, 35% Merlot and 5% Cabernet Sauvignon, the medium to deep garnet-purple colored 2015 Bordeaux Superieur has a seriously animal-scented nose with a meaty, savory character and nuances of cassis, red cherries, black plums plus a hint of bark. Medium-bodied, firm and chewy, with lovely bright fruit, it has wonderful freshness and a long, savory finish.

- Lisa Perrotti-Brown (2018)
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Château Bolaire | Vincent Mulliez

Château Bolaire | Vincent Mulliez – Bordelaiser Geheimtipp

Ob er den Vorsatz bereits an Silvester gefasst oder der Zufall seine Hände im Spiel gehabt hat: Alle drei seiner Weingüter erwarb Vincent Mulliez in 2004 – neben dem