Zum Hauptinhalt springen
25 Jahre Erfahrung persönliche Beratung schnelle Lieferung exklusive Weine
Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Dieser vollmundige, fleischige, verführerische Caduce 2016 von Domaine du Bouscat begeistert mit einem großartigen Bouquet von dunklen Kirschen und Beerenfrüchten, getrockneten Feigen, Mokka, dunkler Schokolade und Gewürzen. Der Wein ist reif und fruchtbetont, doch zugleich erstaunlich elegant für diese bescheidene Appellation, mit einer äußerst ansprechenden Balance zwischen saftiger Frucht und weichen Tanninen. Im Abgang offenbart sich eine elegante und feine Sinnlichkeit.
vinous_greyscale

Vinous

88 POINTS
The 2016 Caduce is an absolutely gorgeous, delicious entry-level wine from Domaine du Bouscat. Red plum, mocha, leather, chocolate and spice are all given an extra kick of voluptuousness in this racy, flamboyant Merlot-based Bordeaux Supérieur. Yields of under 40 hectoliters per hectare - a production level usually reserved for far more important (and expensive) wines - give Caduce an unusual level of richness.

- Antonio Galloni (2018)
james_suckling

James Suckling

91 POINTS
A rather elegant wine for this humble appellation with a really appealing balance of juicy fruit and discrete tannins. Clean finish that makes this very food-friendly. A blend of 70 per cent merlot, 20 per cent cabernet sauvignon, five per cent malbec and five per cent cabernet franc. Drink or hold. (2019)
jeb_dunnuck

Jeb Dunnuck

90 POINTS
A brilliant value is the 2016 Caduce, which is made from 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, and the rest Cabernet Franc and Malbec, all brought up in used barrels. This full-bodied, fleshy, sexy red has a great bouquet of dark cherry and berry fruits, fruit cake, dried earth and graphite. It’s ripe and fruit-loaded, yet also elegant. (2019)
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

85 POINTS
Composed of 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec and 5% Cabernet Franc, the 2016 Caduce is medium to deep garnet-purple colored with crushed red and black currants with spicy notions and a touch of dried herbs. Medium-bodied, it is a little lean and chewy but clean in the mouth with an earthy finish.

- Lisa Perrotti-Brown (2018)
Uni_Logo_Traube
Domaine du Bouscat

Domaine du Bouscat – seit Anbeginn in Familienhand

Seit Mitte des 19. Jahrhunderts führt Familie Dubernard die von ihr gegründete Domaine du Bouscat, mit François inzwischen in der bereits 5. Generation. Vater Jean-Pierre und Bruder Jean-Philippe sind jedoch auch noch mit von der Part ...