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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Die Kombination aus der Kraft und der Struktur des Cabernet Sauvignon mit dem Reichtum des Shiraz ist bestechend gut. Der Ausbau erfolgte für 12 Monate in amerikanischen Eichenfässern, davon waren 32% aus neuer Eiche. Das Glas erfüllt der Wein in einer tiefen purpurroten Farbe. Das Bouquet ist intensiv und vielschichtig. Im Vordergrund stehen reife schwarze Früchte, die von Lebkuchengewürz, Quittenmarmelade und getrockneten Feigen begleitet werden. Am Gaumen kommen noch cremige, intensive schokoladige Noten hinzu. Dieser Wein ist eine aromatische Wucht voller Spannung und dennoch durch die starken, strukturierten Tannine sehr ausgewogen. Ein opulenter und gleichzeitig präziser Wein im Penfolds-Stil.
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Vinous

93 POINTS
Youthful, violet color. A deeply perfumed bouquet evokes ripe red and blue fruits, potpourri and candied licorice, along with coconut and mocha flourishes. Concentrated yet lively as well, showing impressive depth to its juicy boysenberry, bitter cherry, chewing tobacco and spicecake flavors. A smoky builds steadily with air and carries through a very long, sweet, youthfully tannic finish that leaves an appealing blue fruit liqueur note behind.

- Josh Raynolds (2021)
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James Suckling

96 POINTS
Cabernet just has the upper hand in the blend at 53%; this continues as a rising star in the Penfolds family of reds, showing a very attractive fusion of cabernet and shiraz. Cassis, blackberry, red plums and red currant fruits, the palate isn't overplayed in terms of weight or extract, but it's very complete and nicely rendered. Best from 2020-2030+. (2017)
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Wine Spectator

92 POINTS
A lip-smacking mix of vibrant berry and cherry flavors that give way to green tea, toasted herb and cedar notes. Finds plenty of harmony on the finish, with the juicy acidity blending in with the dense, chewy tannins. Drink now through 2027. 6,180 cases imported.

- MW (2018)
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Parker – Wine Advocate

93 POINTS
Blended of 53% Cabernet Sauvignon and 47% Shiraz and sporting a deep garnet-purple color, the 2015 Cabernet Sauvignon/Shiraz Bin 389 South Australia has a bombastic nose of crushed blueberries and black currants with hints of vanilla pod, dried Provence herbs, lavender and cigar boxes. Medium to full-bodied, the palate simply sings with exuberant black and blue fruits, supported by grainy tannins and a refreshing backbone, finishing with a pleasant herbal lift.

- Lisa Perrotti-Brown (2017)
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Penfolds

Penfolds – alte neue Weine aus Australien und den USA

Es beginnt mit einer Familiengeschichte und der Überzeugung eines Londoner Arztes, dass schwere Weine heilsamer seien als manch ein Medikament: Im Jahr 1844 verließ Dr. Christopher Rawson Penfold mit Frau und ...