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Michael-Grimm-Bewertungen

Michael Grimm

Der Montlandrie 2014 ist eine Assemblage aus 75% Merlot, 20% Cabernet Franc und 5% Cabernet Sauvignon. Die Farbe des Weines ist ein dunkles Granatrot, das in der Mitte sehr dicht erscheint und am Rand rubinfarben ist. Das Bouquet betört mit sehr reinen Aromen von Waldbeeren, roten Kirschen und Salbei. Die Aromen am Gaumen sind kompakt, dunkel und sinnlich. Der Körper ist mittelkräftig. Besonders zum Vorschein treten die dichten Aromen von Brombeere, Schokolade, Anis und Cassis. Ein Hauch von gerösteten Gewürzen gibt diesem Wein eine wunderbare Finesse. Die Tannine sind weich und samtig und enden in einem langanhaltenden aromatischen Abgang. Ein großartiger Wein, der jetzt, wie auch in den nächsten Jahren, ein beeindruckendes Geschmackserlebnis bietet!
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Vinous

91 POINTS
The 2014 Montlandrie is gorgeous. Dark, sensual and inviting, it offers up a compelling mélange of dark red cherry, sage, tobacco, menthol and licorice. Pliant and expressive, this is a terrific choice for drinking now and over the next few years.

- Antonio Galloni (2017)
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James Suckling

93 POINTS
I love the aromas of blackberries and chocolate with flowers. Full body, soft and velvety tannins and a long and flavorful finish. Gorgeous red. Drink or hold. (2017)
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Lisa Perrotti-Brown

93 POINTS
A blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc, and 5% Cabernet Sauvignon, the 2014 Montlandrie has a deep garnet color, with a touch of brick. It bursts from the glass with notes of chocolate mint and black cherry preserves, followed by nuances of blackberry preserves, rose oil, and wild sage, plus a hint of licorice. The medium to full-bodied palate has a firm frame of ripe, rounded tannins and well-knit freshness supporting the muscular black fruits, finishing long with a minty kick. (06/2024)
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Wine Spectator

91 POINTS
Ripe and forward, with a bold core of anise and cassis flavors that is carried by a well-embedded graphite spine. Shows toasted spice and anise hints on the finish but retains a racy feel. Drink now through 2024. 

- James Molesworth
Robert_Parker

Parker – Wine Advocate

90 POINTS
The 2014 Montlandrie, the Castillon Côtes de Bordeaux from Denis Durantou, is a blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon (yes, different to the percentages stated during primeur—happy to correct it now!). It offers attractive red cherry, wild strawberry and pastille-like scents on the pure bouquet, though maybe I discern a little more complexity on Denis' two Lalande-de-Pomerols, La Chenade and Les Cruzelles. The palate is medium-bodied with fine tannin. This feels a little compact at the moment (possibly because of the low pressure system on the day that I tasted?), although there is still commendable depth of fruit and a gentle grip on the persistent finish. I would just give this a couple more years in bottle.

- Neal Martin (2017)
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Château Montlandrie | Denis Durantou

Château Montlandrie – drei Traubensorten für einen Blend

1957 im Südwesten Frankreichs in der Nähe von Bordeaux geboren, wurde De ...